Italië klaagt toeristen aan om beschadigen Colosseum

Twee Amerikaanse toeristen zijn aangeklaagd in Italië omdat ze hun namen in het Colosseum hebben gekerfd. Dat heeft de Italiaanse politie bekendgemaakt. Het gaat om twee vrouwen van 21 en 25, maar hun namen zijn niet vrijgegeven.

De vrouwen werden zaterdag in Rome betrapt toen ze hun voornamen in een muur in een van de hogere gedeelten van het Colosseum krasten. Ze zijn voorlopig op vrije voeten gesteld, maar worden vervolgd voor het ernstig beschadigen van een monument.

Volgens Lorenzo Iacobone van de carabieneri hebben de dames hun excuses aangeboden, maar is daarmee de kous zeker niet af. "Ze hebben hun namen in eeuwenoude stenen gekrast. Het is niet als schrijven met een pen, waarbij het later kan worden schoongemaakt."

Het is niet de eerste keer dat het Colosseum het slachtoffer wordt van vandalen. In november kraste een Russische toerist zijn initialen in de stenen. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van twintigduizend euro. Vier andere vandalen gingen de Rus in 2014 voor. Een Canadees probeerde zelfs een stuk steen van het Colosseum te stelen.