Meningen verdeeld over Britse songfestivalact

Net als in Nederland is in Groot-Brittannië de bekendmaking van de Songfestivalinzending elk jaar weer goed voor de nodige controverse. De ene helft van het land ziet het helemaal zitten met de door de BBC uitverkoren act, de andere helft voorziet een historische nederlaag. Het kersverse duo Electro Velvet is maandag hetzelfde lot beschoren.

De Britse omroep BBC onthulde zondagavond dat Electro Velvet met het nummer Still in Love With You op 23 mei de nationale eer mag verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen. Het duo, dat bestaat uit Alex Larke en Bianca Nicholas, hoeft zich niet eerst te bewijzen in een halve finale. Omdat de BBC een van de grote geldschieters van het Europese liedjesfestijn is, mag de Engelse inzending altijd direct door naar de finale.

Uit de commentaren van deskundigen en de reacties op social media blijkt dat Groot-Brittannië behoorlijk verdeeld is over de kansen die het gelegenheidsduo met zijn uptempo-swingnummer maakt. De muziekrecensent van The Guardian noemt de act een nachtmerrie. De Britse 'Cornald Maas' zegt op Twitter: "We hebben slechtere inzendingen gehad". De voorzitter van de Songfestivalfanclub had er 'meer van verwacht'.

De deelnemers zelf zien het in ieder geval wél zitten. Alex Larke zegt op de officiële Songfestivalwebsite: "Ik voel me ongelofelijk bevoorrecht en nederig om Groot-Brittannië te mogen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen, zeker tijdens deze historische zestigste editie. We hebben een geweldig nummer en zullen zo hard mogelijk werken om het evenement naar huis te halen en ons land trots te maken."

Still in Love With You van Electro Velvet werd gekozen uit honderden inzendingen die de afgelopen weken bij de BBC binnenkwamen. De omroep had iedereen met Songfestivalambities opgeroepen een act in te zenden.


Electro Velvet - Still in Lve With You