OOR eert 60-jarige Anton Corbijn

Het muziekblad OOR eert deze maand topfotograaf Anton Corbijn, die in mei zestig jaar wordt. Het tijdschrift brengt een speciale editie uit met vier verschillende, door Corbijn zelf geselecteerde covers. Op de voorpagina's staan niet eerder gepubliceerde foto's van Kurt Cobain, Bono, Jeff Buckley en Johnny Rotten.

In het blad zijn twintig pagina's vrijgemaakt voor de kunstenaar, die veel beroemde popsterren op de foto zette. Samen met Corbijn blikt OOR terug op zijn werk en leven, onder meer aan de hand van veel onuitgebracht materiaal.

De fotograaf, die tegenwoordig ook als filmregisseur werkt, begon zijn carrière ooit bij OOR. Hij fotografeerde grote artiesten en maakte platenhoezen voor onder meer U2, Depeche Mode, Metallica, The Rolling Stones en BLØF.

De speciale editie van het muziekblad is vanaf 12 maart te koop. Niet alleen OOR besteedt aandacht aan de zestigste verjaardag van de fotograaf. Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag openen op 21 maart een grote overzichtstentoonstelling met werk van Anton Corbijn.