Schippers snelt naar finale 60 meter, Mariano klaar

Dafne Schippers is zondag bij de EK indoor atletiek in Praag naar de finale van de 60 meter gesneld. De Utrechtse atlete won haar reeks in de halve finales in 7,10 seconden. Die tijd lag boven de 7,07 die ze vrijdag in de series liep, omdat haar start in de halve finale beduidend minder goed was. De Europees kampioene op de 100 en 200 meter outdoor loopt zondag rond 17.00 de finale.

Brian Mariano heeft zich niet in de finale kunnen lopen van de 60 meter bij de mannen. De Rotterdamse atleet rende naar de vierde plaats in zijn reeks van de halve finales in 6,64. Zowel klassering als tijd was niet goed genoeg voor een plek in de eindstrijd. Mariano, houder van het Nederlands record met 6,60, liep voor de derde keer deze winter 6,64. De Brit Richard Kitly, die vorig jaar de wereldtitel indoor veroverde, plaatste zich met een tijd van 6,53 als snelste voor de finale.