Grote cheque voor amazone Tops-Alexander

Edwina Tops-Alexander heeft op de slotdag van het concours hippique in Doha weer eens een aardig kapitaal verdiend. De Australische echtgenote van voormalig Nederlands international Jan Tops bracht zaterdagavond met de merrie Lintea Tequila de Grote Prijs van Al Shaqab op haar naam. Ze kreeg als beloning een cheque van 165.000 euro.

De in Valkenswaard wonende amazone bleef in beide manches foutloos en liet ook in de barrage alle hindernissen onaangeroerd. Haar eindtijd van 38,86 seconden vormde geen uitdaging voor Martin Fuchs. De Zwitser stuurde Clooney op zijn dooie gemak rond (48,35) rond en nam genoegen met de tweede prijs, een ton. De Italiaan Emanuele Gaudiano maakte met zijn in Nederland gefokte paard Admara wel haast (38,97) maar maakte een springfout.

Gerco Schröder (Glock´s Cognac Champblanc) had zowel in de eerste als tweede omloop geen moeite met de obstakels, wel met de maximaal toegestane tijd. De overschrijding leverde hem tweemaal een strafpunt op. Zijn achtste plaats was goed voor 12.500 euro.