Marseille wijst Toulouse zijn plaats, Levante grijpt reddingsboei

Olympique Marseille heeft vrijdagavond in de Franse competitie Toulouse zijn plaats gewezen. De nummer drie van Ligue 1 deklasseerde de degradatiekandidaat met liefst 1-6. Het betrof nog een uitwedstrijd ook. Bij rust gaf het scorebord in het Stade Municipal 0-4 aan.

De Belg Michy Batshuayi, overgenomen van Standard, scoorde tweemaal. Baptiste Aloé en François Moubandje (eigen goal) troffen ook doel in de eerste helft. Nadat Wissam Ben Yedder een kwartier voor tijd eindelijk iets terug had gedaan voor de thuisclub, voerden André Ayew en André-Pierre Gignac, de schutters van naam, de productie verder op namens OM.


Levante heeft vrijdagavond een reddingsboei gegrepen om aan degradatie uit de Spaanse Primera División te ontsnappen. Voor eigen publiek werd een kostbare zege geboekt op Eibar: 2-1. David Barral en de Nigeriaan Kalu Uche waren de bejubelde spelers met hun treffers zo halverwege de tweede helft. Eibar was na rust op voorsprong gekomen door Saúl Berjón.

Door de winst kwam Levante boven de rode streep met 25 punten, twee minder dan Eibar. Alle concurrenten spelen echter de komende dagen nog.