Stevens gelijk met VfB Stuttgart

In de strijd tegen degradatie heeft VfB Stuttgart vrijdagavond op eigen veld niet kunnen winnen van concurrent Hertha BSC (0-0). De ploeg van trainer Huub Stevens bleef daardoor op de achttiende en laatste plaats, met een achterstand van vier punten op de veilige vijftiende plek. Hertha staat voorlopig op de veertiende positie, met vijf punten meer dan Stuttgart.

Bij Hertha BSC kreeg John Heitinga al na 25 seconden de gele kaart. Het is voorlopig de snelste boeking dit seizoen in de Bundesliga. Hij werd in de rust gewisseld. Roy Beerens speelde bij de ploeg uit Berlijn de gehele wedstrijd.

Voor Stevens was het mogelijk zijn laatste wedstrijd als trainer van Stuttgart. De 61-jarige coach, die pas eind november in dienst trad, moet wellicht plaats maken voor Alexander Zorniger. De laatste zou al rond zijn met de clubleiding over een contract voor drie jaar, dat komende zomer moet ingaan. Mogelijk treedt Zorniger echter eerder aan om Stuttgart alsnog te behoeden voor de dreigende degradatie.