Treinbotsing bij Tilburg

Nabij Tilburg zijn twee treinen op elkaar gebotst, het zou gaan om een passagierstrein en een goederentrein.

Het betreft een aanrijding tussen een passagierstrein en een trein met een LPG-wagon. Ter hoogte van het Reitsteplein, waar het ongeluk gebeurd is, is de LPG-wagon gaan lekken. Mensen die in de buurt wonen hebben een NL-Alert gekregen met daarin het verzoek geen open vuur te houden, dit in verband met ontploffingsgevaar.

Verschillende hulpdiensten zijn met groot materieel onderweg, er zijn acht personen lichtgewond geraakt. De brandweer klimt nu via een ladder het spoor op om bij de treinen te komen. 

Alle passagiers zijn veilig uit de trein gekomen.  De brandweer heeft het lek tijdelijk gedicht door middel van bevriezing.

Het treinverkeer rondom Tilburg is stilgelegd en de treinreizigers zijn op een parkeerplaats opgevangen.

Er rijden vandaag in ieder geval geen treinen meer in Tilburg. Waarschijnlijk rijden er morgen ook geen treinen. In de tussentijd worden er bussen ingezet om treinreizigers op hun bestemming te krijgen.

Update 18.12
De brandweer is begonnen met het ontruimen van huizen in de buurt. Omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden. Dit in verband met de kans op een grote explosie.

Update 18.28
 
De brandweer heeft het lek weten te dichten. Op twitter verschenen foto's van de brandweer die huizen ontruimde. De Veiligheidsregio sprak dit later tegen. Het is nog niet bekend wanneer de treinen weer rijden. 

Update 18.36
De Veiligheidsregio meldt dat er geen LPG in de wagon zit maar butadieen, dat is een koolwaterstofverbinding vergelijkbaar met benzine. Deze stof is wel brandbaar maar niet gevaarlijk voor gezondheid. Het definiteve slachtofferbeeld is bekend, er zijn acht personen medisch behandeld. Ze hebben geen ernstige verwondingen.

Update 18.49
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse bij ongeval. Ze gaan beginnen met een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.