Enkel breekt atlete Broersen toch op

De Nederlandse atletiekploeg is vrijdag voortijdig een belangrijke medaillekandidaat kwijtgeraakt bij de EK indoor in Praag. Meerkampster Nadine Broersen staakte de strijd op de vijfkamp tijdens het tweede onderdeel. Bij het hoogspringen bleek haar enkel te pijnlijk om de wedstrijd te vervolgen. De regerend wereldkampioene indoor bedwong nog wel een hoogte van 1,77 meter, maar na twee mislukte pogingen op 1,80 stopte ze. De tranen stonden haar in de ogen.

De atlete uit Dongen raakte vorige maand bij de NK indoor geblesseerd aan haar linkerenkel. Onderzoek wees niet direct op iets ernstigs, maar dat het gewricht toch een serieuze knauw had gekregen, bleek in Praag. "Dit is zo frustrerend", treurde de atlete na haar opgave. "Ik ben zo goed in vorm, heb bijna nooit iets en dan breekt zo'n enkel je toch op. Ik voelde het al bij het inspringen, ik kon niet goed afzetten", zei Broersen, die afgelopen zomer het zilver veroverde op de zevenkamp bij de EK outdoor in Zürich.

Broersen was sterk begonnen aan de wedstrijd in Praag met een persoonlijk record op de 60 meter horden van 8,31. Ze liep de derde tijd van de veertien deelneemsters. "Ik zag het niet aankomen dat het mis kon gaan. Mijn enkel was goed ingetaped. Daarom was het zo moeilijk om op te geven. Ik heb dat nog nooit gedaan. Maar het was een verstandig besluit; ik wil niets riskeren met het oog op het zomerseizoen."