'Heinekenfilm gebruikt verkeerde flesjes'

De Amerikaanse film Kidnapping Mr. Heineken, over de ontvoering van de Hollandse biermagnaat, bevat een grote fout. In de film, die zich afspeelt in 1983, worden groene bierflessen getoond die Heineken pas in 2012 introduceerde.

Dat onthulde het Radio 1programma Tim in de Morgen donderdag. De fout is opmerkelijk omdat de producenten bij aanvang van de productie claimden dat ze het verhaal zo realistisch mogelijk wilden maken. Patrick Bennis, Nederlands grootste Heinekenverzamelaar, bevestigde de fout donderdag in de ochtendshow: "Het is een blunder van de bovenste plank." Volgens Bennis komt de verwarring waarschijnlijk doordat er in Amerika nooit een bruin flesje is geweest.

De Amerikaanse thriller, met in de hoofdrol Anthony Hopkins, ligt sowieso onder vuur. De Amerikaanse recensenten hebben geen goed woord over voor de film en stellen dat de Nederlandse verfilming die regisseur Maarten Treurniet eerder maakte, veel beter is. Ook Peter R. de Vries, die het afgelopen jaar doorlopend opschepte over de filmbewerking van zijn boek, erkende onlangs dat het resultaat niet was wat hij ervan had gehoopt.