Geen goals Dost in bekerzege Wolfsburg, Arminia Bielefeld verrast Werder Bremen

Bas Dost heeft een keer niet gescoord voor VfL Wolfsburg, dat in het bekerduel met Red Bull Leipzig zorgeloos overeind bleef en de wedstrijd probleemloos zich toe trok: 0-2

Leipzig zorgde in de eerste twintig minuten voor veel heisa in de buurt van het Wolfsburg-doel. Toch wist de tweedeklasser niet toe te slaan, en de nummer twee van de Bundesliga wél. Kevin de Bruyne ontving de bal aan de rechterkant, om daarna het leer in te leveren bij Daniel Caligiuri. De middenvelder schoot hard raak in de korte hoek, 0-1.

Na de openingstreffer was er geen wolkje aan de lucht voor Wolfsburg. De eerste helft werd zorgeloos uitgespeeld. Kort na de pauze kreeg Bas Dost een aantal goede kansen. De Nederlandse spits, die in de laatste vier competitieduels liefst negen keer trefzeker was, faalde echter de bal in het netje te leggen. Hij toonde zich meermaals te onrustig.

Timm Klose lukte het wel. Na een klein uur spelen kopte de centrale verdediger een voorzet van Marcel Schäfer binnen. Rodnei probeerde de Duitse mandekker nog tegen te houden, maar Klose torende hoog boven de Braziliaan uit: 0-2. Tien minuten voor tijd werd Dost naar de kant gehaald. De goaltjesdief wist voor de verandering niét het net te vinden.


Voor Werder Bremen is het avontuur in het nationale bekertoernooi voorbij. De huidige nummer negen van de Bundesliga liet zich woensdag in de achtste finales verrassen door Arminia Bielefeld, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland (3-1).

Manuel Junglas (2) en Sebastian Schuppan maakten het verschil voor de thuisclub, waar de Nederlander Koen van der Biezen de hele wedstrijd op de bank zat. Clemens Fritz verkleinde in de 76e minuut de achterstand voor Werder (2-1).