Volop conflict in nieuwe Avengers: Age of Ultron trailer

Na maanden van sfeerbeelden, teasers en posters heeft Marvel vandaag een eerste concrete trailer vrijgegeven voor de elfde film in het Marvel Cinematic Universe.

De tweede Avengers draait natuurlijk om de kunstmatige intelligentie gecreëerd door Tony Stark die vervolgens een iets té eigen wil krijgt: Ultron. Deze nieuwe trailer focust meer dan in de eerdere promoties op de door James Spader vertolkte robot en zijn plan om de wereld te genezen van... de mensheid. Oh, en er is een lading kick-ass momenten. Natuurlijk.

De trailer volgt op een week waarin de sterren uit de film, één voor één, via hun eigen social media accounts hun eigen personageposter vrijgaven. Robert Downey Jr. begon er vorige week mee en hintte dat de trailer op donderdag zou verschijnen; die kwam dus een dagje eerder. Zijn collega-avengers postten na hem ook allemaal hun eigen poster, en die posters hebben we voor je verzameld.

Avengers: Age of Ultron poster - Iron Man

Avengers: Age of Ultron poster - Captain America

Avengers: Age of Ultron poster - Hulk

Avengers: Age of Ultron poster - Thor

Avengers: Age of Ultron poster - Black Widow

Avengers: Age of Ultron poster - Hawkeye

Avengers: Age of Ultron poster - Nick Fury

De posters zijn niet zo internationaal georiënteerd en geven daarom 1 mei aan als releasedatum voor Avengers: Age of Ultron; dat is echter de Amerikaanse datum. In Nederland verschijnt de film ruim een week eerder in de bioscoop: vanaf 22 april is het avontuur te zien in reguliere en IMAX-bioscopen.