Held SBS Probleemwijken gedood in bajes

Dikkie Siegers is niet meer. De held uit de SBS-serie 'Probleemwijken', aflevering Oosterparkwijk te Groningen, is afgelopen weekend overleden in de gevangenis. De beste man heeft het loodje gelegd na een blunder van het gevangenispersoneel in Veenhuizen.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat SBS 6 de beste serie aller tijden maakte. De campingzender hield vele FOK!kers aan de buis gekluisterd met het briljante programma 'Probleemwijken'. Nog steeds rept men op het forum over Kees Kankerkachel, Geert Glas en 'Het is de schuld van de Rabobank'.

Ook Dikkie Siegers werd in één klap beroemd. Dikkie bleek geen onbekende van de politie. Hij had al eens eerder gezeten en had geen goed woord over voor justitie. "Ze dumpen je gewoon", luidde zijn klacht.

Nu is Dikkie er niet meer. Op zijn Facebook-pagina wordt melding gemaakt dat de 49-jarige boef is overleden. Door een fout van het personeel van een van de vele gevangenissen in het Drentse Veenhuizen.

De Oosterparker moest zitten omdat hij had getankt zonder te betalen. In Veenhuizen kreeg hij methadon toegediend, om zogenaamd af te kicken van een heroïneverslaving. En dat terwijl Dikkie helemaal niet verslaafd was aan heroïne!

"Hij heeft van de verpleging medicijnen van meneer B. gekregen, in plaats van meneer S", aldus zijn dochter aan RTV Drenthe. "Hij was hart- en nierpatiënt. Ik denk dat dit zijn dood is geworden." De Groninger werd ziek van de rommel, en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier is hij de volgende dag overleden.

Uit lijkschouwing is gebleken dat Dikkie inderdaad is overleden als gevolg van deze blunder. Zijn dochter heeft nu een advocaat in de arm genomen.

De bewuste aflevering met Dikkie in de hoofdrol. RIP Dikkie!