Manor definitief in Formule 1

Manor mag over anderhalve week aan het nieuwe seizoen van de Formule 1 beginnen. Dat heeft de Britse renstal woensdag bekendgemaakt. Eerder had de internationale autosportfederatie FIA het team al op de officiële deelnemerslijst gezet voor het F1-seizoen 2015, dat op 15 maart in Melbourne begint.

Manor, dat de Brit Will Stevens als eerste coureur heeft gecontracteerd, moest nog wel de technische goedkeuring krijgen. Ook was het nog wachten op de benodigde superlicentie voor Stevens. Het is nog niet bekend wie de tweede coureur wordt. In de geruchtenmolen worden onder meer de Nederlanders Giedo van der Garde en Robin Frijns genoemd als kanshebbers.

Marussia, de voorganger van Manor, ging vorig jaar failliet en kon de laatste drie wedstrijden niet meer rijden. Ook Caterham, waarvoor Stevens in Abu Dhabi de laatste race reed, ging ten onder door financiële problemen, maar kon geen geschikte overnamekandidaat vinden. Manor maakte woensdag bekend dat het in Stephen Fitzpatrick, de oprichter en directeur van de Britse energiemaatschappij Ovo Energy, een geldschieter heeft gevonden.