Marokkaantje ript dierenzaak in Gouda

Een ongeveer 12-jarig Marokkaantje heeft maandag 2 maart een dierenzaak in Gouda van de dagopbrengst af geholpen. De minimoslim betrad even na het middaguur de dierenspeciaalzaal Pets & Co aan de Karnemelksloot.

In plaats van een beestje of eventueel de benodigde verzorgingsartikelen schreeuwde het lichtgetinte blaagje om de inhoud van de kassa. Om zijn eis kracht bij te zetten gijzelde hij, naar goed terroristisch gebruik, met een mes een vrouwelijke klant.

De vrouw, die eerst nog moest lachen om de blaag en zijn geschreeuw, verging het lachten daarna al snel. Hierop heeft de verkoopster van de winkel de kassa opengezet waarna de Ali Baba-volgeling het papiergeld in zijn AH-tas overhevelde.

De politie is zoekende naar een lichtgetinte jongen die is gekleed in een zwarte jas, zwarte ijsmuts met witte vlakjes, zwarte schoenen met witte zolen en een Appie Heijn-tas.

Na de onvrijwillige transactie is hij gevlucht in de richting van Goudse binnenstad. De politie heeft er nog een helikopter op ingezet bij de zoektocht, maar is toch nog op zoek naar getuigen. Die mogen zich met hun spannende verhaal melden via 112.