KNVB straft FC Twente

De licentiecommissie van de KNVB straft FC Twente met drie punten in mindering. Dit is het gevolg van het niet behalen van de normstelling zoals deze in het plan van aanpak is afgesproken. De drie punten aftrek geldt voor het huidige seizoen. 

De licentiecommissie is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014, welke wel is goedgekeurd door de accountant. Doordat dat moet worden teruggedraaid is het netto verlies negatiever, wat betekent dat de normstelling hiervan niet wordt gehaald. 

Aldo van der Laan: “Dit is een blamage voor de club. We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is.”

Trainer Alfred Schreuder: “In een eerder stadium zijn wij als staf op de hoogte gesteld dat dit scenario zou kunnen gaan spelen. We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd. De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters.”