Thuiskomst voor 'Superman' en 'Supergirl'

De meest recente in een reeks cast-bekendmakingen voor de nieuwe Supergirl-tv-serie brengt oudgedienden uit de wereld van DC's 'Super'-helden terug naar het thuishonk: Dean Cain en Helen Slater zullen rollen in de serie gaan vertolken.

Dean Cain, recentelijk nog te zien in geen enkele grote titel, is nog altijd het meeste bekend van zijn rol als Clark Kent/Superman in Lois & Clark: The New Adventures of Superman, waarin hij naast Teri Hatcher als Lois Lane te zien was. De serie liep van 1993 tot 1997 op het Amerikaanse ABC.

Helen Slater geniet nog immer een bescheiden bekendheid van haar rol als Supergirl in de gelijknamige film uit 1984, uitgebracht in de periode waarin Christopher Reeve furore maakte als de Man van Staal. De film flopte, en terecht, maar is tot op heden de enige live-action vertolking die volledig op Supermans nichtje focuste.

Zowel Slater als Cain hebben in latere jaren hun Super-bekendheid kunnen gebruiken voor extra baantjes: zo schreef Slater het voorwoord in een Supergirl-comic en waren beide acteurs, apart van elkaar, te gast in Superman-prequelserie Smallville. En nu mogen ze dus weer opdraven op tv, in Supergirl. Beiden zullen naar verluidt te zien zijn in de pilot, al is nog niet bekend in welke rollen.