Blogger wordt waarschijnlijk onthoofd

Het islamgekke Saoedi-Arabië gaat mogelijkerwijs weer een flinke stap richting enige vorm van beschaving zetten. De zaak van de stoute blogger Raif Badawi wordt namelijk heropend. De hoge Abdoels van het land hebben het vermoeden dat Raif de islam verlaten heeft.

Tien jaar op water en brood wegens kritiek op het landsbeleid. Daarbovenop ook nog eens 1000 stokslagen in wekelijkse series van 50, zodat je zeker weet dat je een boefje bent. Dan denk je: 'slechter dan dit kan het niet worden'. Maar –indien hij dit zou denken- dan onderschat meneer Badawi de Saoedische autoriteiten. Men heeft voldoende aanleiding om te denken dat de blogger zichzelf geen moslim meer noemt. Als dit bewezen wordt dan gaat Raif zijn hoofd verliezen. Door een zwaard. There can be only one (godsdienst wellicht).

De bewijslast is er in ieder geval wel naar: Raif heeft namelijk bij een Facebookpagina over Arabische Christenen op 'vind ik leuk' geklikt. Dom, dom, dom. Vijf jaar geleden werd Raif vrijgesproken van deze aanklacht wegens gebrek aan bewijs. Mogelijk heeft de rechtbank nu wat meer aanvullende informatie gevonden waaruit blijkt dat Allah niet meer de grootste is voor de blogger.

Op het verlaten van de islam staat de doodstraf volgens de islamitische wet, de sharia.