Leiding FC Twente volledig achter Schreuder

De clubleiding van FC Twente schaart zich ondanks de tegenvallende resultaten volledig achter coach Alfred Schreuder. Dat zegt de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan maandag in de krant Tubantia. "We maken het seizoen af met Alfred, er is geen enkele aanleiding het anders te doen", aldus Van der Laan.

De preses benadrukt dat de club geen enkel probleem heeft met Schreuder. "Wij weten hoe hard hij werkt. Hij heeft ook absoluut geen problemen met de spelersgroep. Als we het idee hadden dat het allemaal aan Alfred ligt, was er een andere situatie ontstaan. Maar dat is niet zo. Bovendien: hij heeft een doorlopend contract."

De overeenkomst van Schreuder loopt tot 2019. Volgens Van der Laan blijft Schreuder niet aan om financiële redenen. "Absoluut niet. Er is gewoon geen situatie ontstaan waarin we niet verder kunnen met de trainer. Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet."