Autist (20) krijgt enorme tieten

Austin Pledger uit de Amerikaanse staat Alabama staat het huilen nader dan het lachen. De 20-jarige autist krijgt als gevolg van bijwerkingen een enorme voorgevel. Leuk als je van het vrouwelijk geslacht bent, maar minder leuk als je net als Austin een kerel bent.

De Amerikaan krijgt al sinds zijn achtste levensjaar het medicijn Risperdal. Het middel helpt namelijk woede-uitbarstingen bij autisten te voorkomen.

Twaalf jaar geleden waarschuwde fabrikant Janssen nog dat het middel als zeer zeldzame bijwerking gynecomastia, het ontwikkelen van borstvorming bij mannen, kan hebben. In 2006 werd de waarschuwing echter aangepast. Risperdal blijkt namelijk een hoge concentratie van het borstgroeihormoon te bevatten.

De waarschuwing bleek al te laat voor Pledger. Op dat moment was hij namelijk al bezig een stel enorme prammen te krijgen. Inmiddels zijn de tieten zo groot, dat de beste man een beha met maat 105E moet dragen om zijn voorgevel te ondersteunen.

De autist besloot het er niet bij te laten zitten en is naar de rechter gestapt. Deze stelde hem in het gelijk, en legde de fabrikant een dwangsom van 2,5 miljoen dollar op, te betalen aan Pledger. Janssen laat via een woordvoerster weten 'teleurgesteld' te zijn in de uitspraak, en zegt dat de bijwerking bij de patiënt bekend was.

Het slachtoffer heeft nu eindelijk geld om hem van zijn enorme tieten te laten afhelpen. Dit kan namelijk alleen gebeuren door ze middels een operatie voorgoed te laten verwijderen.