Ajax beslist zaterdag over Klaassen

Trainer Frank de Boer beslist zaterdag of hij Davy Klaassen opneemt in de selectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen PSV, zondag. "Het veld van Legia was donderdag erg slecht. Daarom heeft hij weer last gekregen en heb ik hem in de rust gewisseld", zei hij vrijdag in Amsterdam.

Klaassen heeft al weken last van een geïrriteerde buikwand. In de laatste duels haalde trainer De Boer hem steeds voortijdig naar de kant. De coach van Ajax heeft niet de illusie dat PSV de enorme voorsprong van veertien punten op de ranglijst nog gaat verspelen. "Maar we willen de competitie wel goed afsluiten, stelde hij. ,,Bovendien is het heel belangrijk dat we minimaal tweede worden. Want dan mogen we aan de voorronde van de Champions League deelnemen."

Ajax verloor de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-3. De club uit Amsterdam koesterde een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht, maar liet zich verrassen door een aantal goed uitgevoerde counters. "Ik hoop dat we van die wedstrijd hebben geleerd", zei De Boer.