Jans hoopt op Necid tegen Vitesse, Jóhannsson terug bij AZ

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle hoopt dat hij zaterdag in het uitduel met Vitesse een beroep kan doen op Tomas Necid. De Tsjechische spits kwam nog geen minuut in actie, sinds hij zich eind januari voor de rest van het seizoen aan de bekerwinnaar verbond. "Hij staat er positief op. Als alles goed gaat, gaat hij mee naar Arnhem", aldus Jans, die de laatste drie duels met PEC verloor.

De Tsjech moet zich in dat geval richten op een invalbeurt. Ryan Thomas staat waarschijnlijk in de spits, ook omdat tweede keus Stef Nijland nog geschorst is. Bram van Polen keert na een blessure weer terug in de ploeg.

Vitesse hoopt tegen de Zwolse formatie de zesde zege op rij te boeken. Trainer Peter Bosz kan een beroep doen op vrijwel al zijn spelers. Alleen verdediger Arnold Kruiswijk is er nog niet bij. De linkspoot is na twee maanden blessureleed weer fit, maar speelt maandag eerst nog met de beloften mee.


Trainer John van den Brom van AZ kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer over Aron Jóhannsson beschikken. De Amerikaanse spits heeft na zijn enkelblessure weer de hele week meegetraind, maar begint nog niet in de basis. Van den Brom geeft nog de voorkeur aan Robert Mühren.

Thom Haye moet tegen Willem II plaatsmaken voor Dabney dos Santos, die vorige week tegen Go Ahead Eagles nog invaller was. Van den Brom was zeer tevreden over hoe de jonge middenvelder in Deventer inviel. Op de geblesseerde Celso Ortiz na, heeft de oefenmeester een fitte selectie.

Bij Willem II vreest coach Jurgen Streppel spits Samuel Armenteros te moeten missen. De Zweed heeft lichte knieklachten. Bruno Andrade is er vanwege een kuitblessure zeker niet bij.