Uitslagen Champions League 25/02/2015

Arsenal is diep door het ijs gezakt in de achtste finales van de Champions League. In Londen kreeg het een lesje effectiviteit van AS Monaco, dat met een 1-3 zege aan de haal ging. In het andere duel heeft Bayer Leverkusen zich thuis tegen Atlétco Madrid verrassend een prima uitgangspositie verschaft voor de return van volgende week. Thuis won het nipt, maar overtuigend: 1-0.

Arsenal - AS Monaco

Arsenal begon in eigen huis vol passie en strijd aan de wedstrijd tegen de Fransen. Danny Welbeck onderscheidde zich van zijn teamgenoten door voorop te gaan in de strijd, op zoek naar een vroege goal. Op wat hachelijke momenten voor het doel van AS Monaco en twee hoekschoppen na, kwamen de bezoekers deze stormachtige beginfase goed door.

Daarna was Monaco de bovenliggende partij, maar het duurde tot vijf minuten voor rust voordat Geoffrey Kondogbia die met een schot uit de tweede lijn, nadat de bal onderweg door de arm van Mertesacker van richting bleek te zijn veranderd het net wist te vinden: 0-1. Arsenal drong hierna wel aan, maar Giroud had tot tweemaal zijn vizier niet op scherp staan.

Met goed combinatievoetbal opende Arsenal het tweede bedrijf, zoals het ook de eerste helft begon. Olivier Giroud kreeg binnen de minuut al een enorme kans op de gelijkmaker, maar raakte niet voor de eerste keer vanavond de bal maar half. Ook de tweede kans van de Fransman in Engelse dienst ging de mist in, waarna Monaco opnieuw voor een golf van verbazing in het Emirates Stadium zorgde. Een messcherpe counter werd door Dimitar Berbatov tot doelpunt gepromoveerd. De Bulgaarse aanvalsleider deed dat uiterst koel, terwijl hij op de huid gezeten werd door drie Londenaren.

Arsenal drong hierna aan, maar ook Girouds vervanger, Theo Walcott, had zijn avond niet. Monaco had van het open huis kunnen profiteren, maar het was invaller Alex Oxlade-Chamberlain die uit een afgeslagen hoekschop de Londenaren nog hoop gaf. Deze werd de grond ingeboord toen invaller Yannick Carrasco de 1-3 voor Monaco op de borden zette en Arsenal voor de return met een schier onmogelijke taak opgezadeld heeft.

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid

Atlético begon zoals verwacht verdedigend. Toch lukte het Bayer om voor rust de meest dreigende ploeg te zijn. Vooral het schot van de 34-jarige Emir Spahic was om van te smullen. Vanaf 25 meter roste hij de bal tegen de kruising van doelman Moya.

De Madrilenen kwamen op hun beurt met maar één missie naar Leverkusen: de nul houden. Dat ging met pijn en moeite, omdat Leverkusen à la Red Bull Salzburg druk zette op de achterhoede van Atlético. Daarmee zorgde het voor veel gevaar. Al zat het niet mee in de afronding. Zo vond het schot van aanvoerder Lars Bender ploeggenoot Josep Drimic op zijn weg.

Ondanks het veldoverwicht van Bayer, kwam Atlético op slag van rust nog bijna op voorsprong. Met een katachtige reflex voorkwam doelman Bernd Leno dat Tiago de bal met een halve omhaal tegen de touwen schoot.

Ook na rust bleef de nummer zes van de Bundesliga de bovenliggende partij. Het verrassend goede en energieke spel van de thuisploeg werd nog binnen het uur bekroond door Hakan Calhanoglu. De Turkse nummer tien ramde de bal vol overtuiging in het dak van het doel: 1-0.

Lang twijfelde Leverkusen of het door wilde stoten naar een grotere voorsprong of dat het de 1-0 moest koesteren. Pas na de tweede gele kaart van Tiago ging het met meer zelfvertrouwen op zoek naar de genadeklap voor Atlético. Die bleef echter uit, waardoor in de return over twee weken nog helemaal open ligt.