'Baga nog altijd in handen Boko Haram'

De Nigeriaanse stad Baga is nog altijd in handen van Boko Haram. Dat heeft de beweging maandag op Twitter laten weten. Vrijdag nog zei het Nigeriaanse ministerie van defensie dat Baga was heroverd op de moslimextremisten door militairen uit Nigeria en buurland Tsjaad.

"Baga is nog steeds in handen van de strijders en elke bewering van het regime dat ze de stad hebben ingenomen is de gebruikelijke leugen", aldus een bericht van de extremisten op Twitter. Verslaggevers van AP proberen na te gaan hoe de situatie in de stad is, waar de extremisten in januari naar verluidt honderden mensen hebben vermoord. De moslimextremisten voeren ondertussen het aantal aanslagen in het noordoosten van Nigeria op. Bij die aanslagen zijn al tientallen burgers om het leven gekomen.

De Nigeriaanse regering hoopt dat het leger voldoende terreinwinst boekt om de presidentsverkiezingen van 28 maart door te laten gaan. Boko Haram heeft gedreigd de stembusgang te verstoren door stembureaus aan te vallen. Democratie is volgens Boko Haram een corrupt westers concept.