Speel als Celebrimbor in Shadow of Mordor-DLC

The Bright Lord, zo heet de DLC die volgende week uitkomt voor Middle-Earth: Shadow of Mordor. Als je wil weten hoe het is om tegen het ultieme kwaad in Middle-Earth, Sauron, te knokken, zal deze laatste DLC je wellicht aanspreken.

In The Bright Lord bestuur je Celebrimbor, de wraith die in de normale game verantwoordelijk is voor de wraith-krachten van Talion. De DLC speelt zich enkele duizenden jaren voor de originele game af, in een periode waarin Saurons macht op een hoogtepunt zit. Dit heeft als gevolg dat de omgevingen veel gevaarlijker zijn dan in de normale game.

Je speelt dus een elf, met bijbehorende karaktereigenschappen. Zo beschikt de elf over een geheel nieuwe moveset, is hij sneller/leniger dan Talion en natuurlijk heb je enkele nieuwe vaardigheden. Zo heb je onder andere een rapid fire-boog om op een shooter-achtige manier een veelvoud van pijlen af te kunnen vuren op vijanden. Celebrimbor heeft nog enkele andere verrassingen in petto.

Monolith: "Omdat je The One Ring bezit, bezit je alsnog veel krachten die je later doorgeeft aan Talion. Deze krachten zijn zelfs sterker nu Celebrimbor nog leeft. Je kunt nu niet alleen je vijanden domineren, je kan ze nu ook oproepen, oogsten voor Health of The One Ring activeren om je vijanden aan te vallen vanuit de Wraith-wereld." Uiteindelijk ga je de confrontatie aan met Sauron in een, volgens eigen zeggen, epische bossfight.

The Bright Lord komt 24 februari uit voor alle betreffende platfoms. Seizoenspashouders kunnen de DLC gratis downloaden. Pc-gamers opgelet: de DLC is qua systeemvereisten iets zwaarder dan de gewone game, blijkt uit de release notes van de laatste update op Steam.