Tankinvasie op Xbox One komt nog dit jaar

World of Tanks, het populaire online schietspel, doet weer een volgend platform aan. Ontwikkelaar Wargaming heeft namelijk bekendgemaakt dat World of Tanks, na het succes op Xbox 360, nog dit jaar gaat uitkomen op Xbox One.

"Een jaar geleden kwam World of Tanks uit op Xbox 360 en sindsdien zijn er miljoenen nieuwe spelers toegevoegd aan de ranglijsten met Wargaming-tankers", aldus T.J. Wagner, Executive Producer of Wargaming Chicago-Baltimore. "Wargamings invasie in het console-universum is in vollegang. Ons hele team staat paraat en wij zijn er trots op om naar een volgend niveau te schieten op het Xbox One-platform."

Deze game zal cross-platform speelbaar zijn tussen Xbox One en Xbox 360, zodat spelers op beide consoles tegen elkaar kunnen spelen. Beide versies zullen op dezelfde servers plaatsvinden en dezelfde contentupdates en actieve community krijgen. Door het aan te bieden op beide gelinkte platformen met zal het aantal spelers volgens de gamestudio flink uitgebreid worden.

Wargaming heeft ook gedacht aan de echte Xbox-gamers. Spelers die namelijk World of Tanks willen upgraden van Xbox 360 naar Xbox One kunnen hun account met alle ingame-progressie gewoon meeverhuizen.