Feyenoord-hooligans opnieuw op de vuist in Rome

Donderdagmiddag is het opnieuw tot ongeregeldheden gekomen in het centrum van Rome. Op de beroemde Spaanse trappen kwamen Feyenoord-hooligans tegenover agenten van de oproerpolitie te staan.

De relschoppers bekogelden de agenten met flessen en rookbommen. De politie joeg de menigte vervolgens uiteen. De Spaanse trappen zagen er na afloop uit als een slagveld, meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

Enkele agenten raakten gewond. Scooters en prullenbakken raakten beschadigd. De trappen lagen bezaaid met glasscherven en andere rotzooi.

Nieuwe rellen met Feyenoordhooligans in Rome
Nieuwe rellen met Feyenoord-hooligans in Rome (Foto: ANP)


Update 17.59 uur:
Er is een livestream van de bloedige rellen in Rome beschikbaar op de website van Corriere TV. Het is inmiddels bekend dat gearresteerde relschoppers een boete van 45.000 euro en een stadionverbod krijgen.

Update 18.07 uur:
Op Twitter zijn steeds meer foto's te vinden van het geweld dat in Rome gaande is. Feyenoord staat om 19.00 uur aan de aftrap voor hun Europa League-wedstrijd tegen AS Roma.

Update 18.37
De rechter in Italië heeft opnieuw fikse straffen uitgedeeld aan Feyenoordsupporters die betrokken waren bij rellen in de stad. Drie relschoppers kregen een celstraf van zestien maanden, aldus de rechter donderdag.

Zes anderen kregen acht maanden cel, twee hooligans troffen een schikking en kregen daardoor een boete van 40.000 euro.

Eerder op donderdag troffen acht andere supporters ook al een schikking. Zij hadden zes maanden cel gekregen, maar moeten in plaats daarvan nu een boete betalen van 45.000 euro.