Carice krijgt gemene rollen dankzij GoT

Carice van Houten krijgt dankzij haar rol in Game of Thrones meer werk aangeboden. Tijdens een internationaal persevent in Londen vertelde de actrice volgens The Post Online dat het vooral veel rollen van 'sterke, nou ja, eigenlijk gemene vrouwen' zijn.

"Wraakzuchtige echtgenotes bijvoorbeeld. Terwijl ik in mijn land wel de vrolijke en luchtige rollen krijg", vervolgde de brunette die in Game of Thrones de rol van heks Melisandre speelt. "Heb ik een chagrijnige kop ofzo?", zei Carice lachend.

Momenteel is het vijfde seizoen van de populaire serie in de maak. Of haar karakter de serie overleeft? Carice zegt niks. "Mocht Melisandre onverhoopt doodgaan, nou, dan wil ik dat ze ook spectaculair wordt afgemaakt. Volgens mij is daar ook veel behoefte aan bij het kijkerspubliek, dat haar dat wel zou gunnen."

Voor haar scènes is Carice veel in Ierland. "Ik ben echt genaaid met die rol, het is altijd koud in Ierland en ik ben zowat de enige van de cast die geen thermische kleding kan dragen, omdat ik halfnaakt ben, of dunne jurkjes aan heb. En dan ben ik ook nog iemand die 't al in de zomer koud heeft", aldus Van Houten.