Opnieuw liquidatie in Amsterdam

Mogelijk is er in Amsterdam opnieuw iemand geliquideerd. De schietpartij vond plaats op de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied, ter hoogte van een postsoorteercentrum.

Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren aanwezig om hulp te verlenen. Wie het slachtoffer is, en wat zijn of haar verwondingen zijn is op dit moment nog niet bekend. 

Niet veel later werd de brandweer van Ouderkerk opgeroepen voor een autobrand langs de A2. Dit zou mogelijk een vluchtauto kunnen zijn, aangezien er verder niemand te bekennen was. De politie heeft nog niks kunnen bevestigen.

Update 01.23 uur:
Een man is dinsdagavond neergeschoten in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de politie. Het incident gebeurde op de Australiëhavenweg, niet ver van een postsorteercentrum.

De politie kreeg rond 23.00 uur de melding binnen van een schietpartij. De dader is nog voortvluchtig. Er wordt gezocht naar een licht getinte man in een donkerkleurige auto. De omgeving is door de politie afgezet voor sporenonderzoek.

Of het om een poging tot liquidatie ging is niet duidelijk. Het is volgens de politie nog te vroeg om conclusies te trekken. Kort na het incident werd langs de A2 bij Ouderkerk aan de Amstel een brandende auto gevonden. De politie onderzoekt of het gaat om een vluchtauto, maar daar lijkt het niet op.