Sainz: geen moeite met aandacht voor Verstappen

Carlos Sainz jr. heeft er geen moeite mee dat zijn Toro Rosso-teamgenoot Max Verstappen vrijwel alle aandacht krijgt. Beide coureurs debuteren komend seizoen in de Formule 1 na vorig jaar indruk te hebben gemaakt in respectievelijk de World Series by Renault en de Formule 3.

Sainz jr. sprak met F1i.com over Verstappen. "Ik maak me er helemaal niet druk om dat alle media-aandacht naar Max gaat, want ik heb zo juist wel een lekker rustige winter gehad." Veel wordt geschreven over de leeftijd van Verstappen (pas 17 jaar oud, red.), maar Sainz jr. is geboren in 1994. "Je zou er haast door vergeten dat ik zelf ook nog heel jong ben, want in verhouding tot Max lijk ik wel een oudje."

De Spanjaard denkt met zijn titel in de World Series by Renault en allerlei andere records op zak goed voorbereid te zijn op de Formule 1. Hij denkt op een gelijk niveau te zitten met Verstappen. "Ze verwachten van ons dat we aan elkaar gewaagd zullen zijn. Zodra de rode lichten doven in Melbourne, vergeet iedereen ook hoe oud we zijn en gaat het erom dat we presteren."