Peersman vijf duels geschorst, Nijland mag twee duels toekijken

FC Dordrecht kan voorlopig niet beschikken over Marvin Peersman. De verdediger is voor vijf wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondag. De aanklager betaald voetbal van de KNVB stuurde hem maandag het pittige strafvoorstel, dat de speler onmiddellijk accepteerde.

Peersman ging opzichtig in de fout in de slotfase van het duel in de Galgenwaard, dat FC Dordrecht met 6-1 verloor. Hij maakte een harde tackle van achteren op de enkels van Utrecht-speler Rubio Rubin en kreeg meteen rood. De aanklager betitelde zijn overtreding als ernstig gemeen spel.

De speler van FC Dordrecht kreeg eerder dit seizoen al ook een rode kaart in het duel met Feyenoord. Hij werd toen voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. FC Dordrecht mist ook verdediger Josimar Lima in de volgende wedstrijd, op bezoek in Eindhoven bij PSV. Hij moest het duel met FC Utrecht na twee gele kaarten voortijdig beëindigen en is daardoor voor één wedstrijd geschorst.

PEC Zwolle-aanvaller Stef Nijland zal twee duels moeten toekijken. De 26-jarige spits maakte kort na rust in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een slaande beweging naar verdediger Jop van der Linden, waarna arbiter Danny Makklie hem wegstuurde. Na Nijland werd ook PEC-trainer Ron Jans weggestuurd door Makkelie na aanmerkingen op de arbitrage. Hij kreeg slechts een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd.