Dost vier keer trefzeker voor Wolfsburg, Bayern vernedert HSV

Bas Dost is hard op weg zich onsterfelijk te maken bij VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits scoorde maar liefst viermaal en zorgde in extremis voor de zege op Bayer Leverkusen: 4-5.

Wat een knotsgek duel vond er zaterdagmiddag plaats in de BayArena. In het eerste halfuur nam Wolfsburg een flinke afstand, die niet te overbruggen leek. in de zesde minuut sloeg Dost toe voor zijn eerst. Op aangeven van Vieirinha werkde de ex-speler van sc Heerenveen de bal met zijn hoofd in de hoek, 0-1.

Na een kwartier verdubbelde Naldo de voorsprong. Bij een snoeiharde vrije trap van grote afstand greep doelman Bernd Leno mis, 0-2. Nog voor het halfuur was het Dost die met zijn tweede van de middag Wolfsburg nog verder op rozen bracht. Met een subtiele hak werkte de goaltjesdief een voorzet van Kevin de Bruyne tegen de touwen, 0-3.

Een nederlaag voor Bayer Leverkusen leek onafwendbaar, maar Heung-Min Son bracht de spanning na een klein uur weer terug. Een schot van Bellarabi bleef onder keeper Benaglio hangen. Son was er als de kippen bij om het leder in het netje te leggen, 1-3. Niet veel later maakte Son zijn tweede, door een lange bal voorbij Benaglio te wippen, 2-3.

Dost zorgde één minuut later voor wat lucht bij Wolfsburg, door een lage voorzet van Ricardo Rodriguez tegen de touwen te glijden, 2-4. Maar ook deze voorsprong hield niet stand. Niet alleen Dost maakte een hattrick, maar ook Son. De Koreaan bracht het verschil met een goede actie weer naar één, 3-4.

Het werd helemaal erg voor Wolfsburg, toen Bellarabi een kwartier voor tijd Leverkusen uit een razendsnelle counter langszij bracht, 4-4. In de ultieme slotfase maakte Dost vervolgens de hype waar. De punten leken gedeeld te worden, maar in de allerlaatste minuut sloeg Dost toe, 4-5.

Bas Dost viermaal trefzeker voor Wolfsburg. (PRO SHOTS/Witters)

Het was genieten geblazen in de Allianz Arena. Koploper Bayern München liet in de Nord Süd-derby geen spaan heel van het bezoekende Hamburger SV: 8-0.

In maart 2013 werd HSV al eens vernederd op bezoek bij Der Rekordmeister. Toentertijd werd het 9-2 voor de thuisploeg. Doordat Bayern sinds de winterstop wat kwakkelt, leek er iets te halen voor Die Rothosen. Zeker aangezien HSV de laatste twee competitieduels winnend afsloot en daarmee afstand nam van de degradatiezone.

Niets bleek minder waar. In de Allianz Arena had HSV niets in te brengen. Bayern kwam wel een beetje goedkoop aan een voorsprong. Een voorzet kwam tegen de hand van Ronny Marcos, die daar eigenlijk niets aan kon doen. De bal ging op de stip en Thomas Müller toonde zich koelbloedig, 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak.

Een schot van Muller werd gepakt door doelman Drobny, die het leder echter niet klem had. Mario Götze was er als de kippen bij om de rebound te benutten, 2-0. Na ruim een halfuur spelen werkte ook Arjen Robben zijn naam op het scorebord. De buitenspeler kwam kenmerkend naar binnen en krulde de bal in de verre hoek, 3-0.

Direct na rust liep Robben weer Ronny Marcos voorbij, waarna hij de keeper van HSV in de korte hoek passeerde, 4-0. Hiermee was het kwaad nog niet geschoten. Müller zorgde na een klein uur voor de volgende klap, 5-0. In de slotfase maakten Robert Lewandowski, Frank Ribery en Götze de vernedering compleet: 8-0.