Nieuwe F1-regels kunnen Newey terug laten keren

Als de regels in de Formule 1 flink op de schop gaan is Adrian Newey bereidt zich weer volledig op de F1 te gaan richten, zo meldt Red Bull-teambaas Christian Horner. De huidige beperkende regels hebben de Brit van de sport weggedreven.

Newey is technisch directeur van Red Bull Racing en ontwerpen van zijn hand hebben vele wereldtitels binnengesleept. Momenteel bezet de Brit een iets andere rol binnen Red Bull dat hem in staat heeft gesteld ook andere projecten op te gaan pakken. De steeds strikter wordende regels in de Formule 1 noopten hem hiertoe, maar meer ontwerpvrijheid in de F1 kan hem van gedachten doen veranderen.

Volgens Horner heeft Newey nog steeds passie voor de F1 en ligt zijn toekomst open. "Wie weet. Voorlopig zal een volledige terugkeer niet plaatsvinden, maar hij is nog steeds gemotiveerd, dat kun je zien. Als de regels iets aangepast worden, wat meer open worden, wat aantrekkelijker worden, dan wil hij er mogelijk weer meer in betrokken worden. Hij is in een fase van zijn carrière en leven waar hij wel uitkijkt naar het vooruitzicht van enkele nieuwe uitdagingen. In zijn hart is hij echter nog een racer met veel passie voor de Formule 1 en extreem competitief."

Newey zelf liet bij de eerste test in Jerez ook zijn licht op de gang van zaken schijnen. Volgens hem hebben de motoren door de nieuwe reglementen te veel invloed gekregen, terwijl de combinatie van coureur, motor en chassis het verschil zou moeten maken. Beperkingen op het gebied van het chassis maken het niet mogelijk om een verschil te kunnen overbruggen.