Turkse regering vindt Minecraft te agressief

De indiegame Minecraft staat voornamelijk bekend als een game waarbij je de mooiste bouwwerken kan maken en waar overleven een must is in de blokkenwereld. Maar volgens de Turkse regering steekt er meer achter. Volgens minister van familie en sociaal beleid Aysenur Islam is de game namelijk ontzettend agressief en zou het aanzetten tot geweld.

Iedereen die Minecraft heeft gespeeld, weet dat als je dieren zoals schapen en varkens slacht, je naast het vlees ook 'experience orbs' krijgt. De Turkse regering kreeg dit te horen van een journalist en daarmee was de regering op haar tenen getrapt. Volgens de autoriteiten zou de game namelijk het 'nodeloos slaan en slachten van dieren en mensen bevorderen en zelfs belonen'. Om uit te zoeken of kindertjes die met de virtuele blokken spelen ook daadwerkelijk in bloeddorstige moordmachines veranderen, stelt de regering een heus officieel onderzoek in. Mocht er toch een correlatie te vinden zijn tussen het slachten van virtuele blokkerige NPC's en moordaanslagen op de naaste omgeving, dan kan Minecraft landelijk verbannen worden van de Turkse computers.

Als je een mening wilt van een groep die er wél verstand van heeft, de Pan European Game Information Group (PEGI) heeft Minecraft geclassificeerd als geschikt voor alle leeftijden. Volgens PEGI bevat Minecraft 'niet-realistisch geweld tegen NPC's die, hoewel ze de gelijkenis van mensen kunnen hebben, niet erg gedetailleerd zijn.'

Minecraftviolence
Turkse regering vindt Minecraft te agressief