Boko Haram doodt buspassagiers en ontvoert meisjes

Zo'n dertig mensen uit een zondag in het noorden van Kameroen door Boko Haram gekaapte bus worden door de terreurbeweging gegijzeld. Onder de gijzelaars zijn acht meisjes. Zeven inzittenden zijn omgebracht, verklaarden inwoners van het gebied dinsdag.

De aanval vond zondag plaats op zo'n achttien kilometer van de grens, zei schooldirecteur Chetima Ahmidou. De meisjes zijn tussen de 11 en 14 jaar oud en afkomstig uit het stadje Koza. Ahmidou zei dat zijn broer, de chauffeur van de bus, ook is gedood. De lichamen van de gedode passagiers werden bij de grens gevonden.

Boko Haram ontvoerde vorig jaar bijna driehonderd schoolmeisjes in Nigeria. De groep voert al vijf jaar strijd tegen de Nigeriaanse regering; bij aanvallen kwamen alleen al vorig jaar tienduizend mensen om het leven.

In de afgelopen weken heeft de groep zijn aanvallen tot omliggende landen uitgebreid. Kameroen, Niger, Benin en Tsjaad hebben militairen toegezegd voor een strijdmacht van 8750 man die de islamitische extremisten moet verslaan. Het parlement van Niger keurde deelname aan de missie maandag goed, ondanks een aanslag met een autobom eerder maandag in de stad Diffa en drie andere aanslagen op de stad sinds vrijdag.