Van Gaal dient Allardyce op geheel eigen wijze van repliek

Louis van Gaal heeft weer eens voor een opmerkelijke persconferentie gezorgd. De manager van Manchester United deelde statistieken uit aan het aanwezige journaille. Manchester United speelt woensdagavond het thuisduel met Burnley, maar het ging tijdens de voorafgaande persconferentie vooral over de laatste wedstrijd van The Red Devils. Van Gaal kreeg na het duel met West Ham United het verwijt dat hij zijn ploeg alleen maar lange ballen liet spelen.

Een journalist vroeg wat daar de reden van was en Van Gaal gaf op geheel eigen wijze antwoord. "Het spijt me, maar wat jij zegt klopt niet", aldus de voormalig Oranje-bondscoach. "We speelden zeventig minuten lang op balbezit, maar scoorden niet."

"Ondanks dat we kansen creëerde in de tweede helft, zat het niet mee. Daarom besloot ik de speelwijze aan te passen", vervolgt Van Gaal. "Toen heb ik inderdaad Fellaini ingebracht en met zijn kwaliteiten is het logisch dat we meer de lange bal zoeken."

"Daaruit viel uiteindelijk ook de gelijkmaker (van Daley Blind, red.) dus ik denk dat dit een goede beslissing was." Van Gaal liet terloops weten dat hij niet blij was met de opmerking van Sam Allardyce, die na de wedstrijd opmerkte dat United alleen maar 'ballen naar voren pompte'.

"Als je alle passes naar de aanvaller op een rij zet, dan zie je dat West Ham 71 procent lange ballen geeft en wij 49 procent. Ik zal je deze statistieken geven", waarna de Amsterdammer formulieren met passlijnen uitdeelde aan de pers. "Deze mag je kopiëren en doorgeven aan Big Sam, dan zal hij het misschien wel goed interpreteren."

Een stukje uit de persconferntie van vandaag. (Bron:YouTube)