N.E.C. ruim voorbij Jong PSV, FC Eindhoven verliest van Almere City

Koploper N.E.C. heeft maandagavond een ruime zege op Jong PSV geboekt in de Jupiler League. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 5-2. Het gat naar de concurrent Roda JC bleef 12 punten. FC Eindhoven verloor in Almere en werd op 15 punten gezet.

N.E.C. begon meteen stormachtig tegen een Jong PSV, dat aantrad met liefst zes spelers uit de hoofdselectie. De gasten kwamen op voorsprong doordat doelman Joshua Smits een voorzet van Joshua Brenet in eigen doel sloeg. Het foutje werd al snel door Anthony Limbombe rechtgezet. Met een volley brach hij de stand in evenwicht.

N.E.C. was de betere ploeg, maar het was Jong PSV die via Rai Vloet opnieuw op voorsprong kwam. De thuisclub antwoordde opnieuw meteen. Ars scoorde op aangeven van Foor wel binnen. 2-2 was ook de ruststand. De tweede helft was een feestje voor de thuisploeg. De spits kopte na 57 minuten listig binnen: 3-2. Via Ars, Tom Daemen en opnieuw Ars werd het uiteindelijk 5-2 voor N.E.C.

FC Eindhoven verspeelde punten op bezoek bij Almere City. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong ging met 2-1 onderuit. Eindhoven begon goed aan het duel. Binnen tien minuten zorgde Fries Deschilder voor de 0-1. Hij profiteerde van zwak verdedigen van de thuisclub.

Na de pauze bleef FC Eindhoven de betere ploeg, maar het was Sander Keller die namens Almere City de 1-1 scoorde. De thuisclub kwam daarna op stoom en iit een counter zorgde Tim Receveur vlak voor tijd voor de 2-1.

Roda JC won met 3-2 van FC Volendam. Kevin Brands zette de gasten al na twee minuten op voorsprong bij Roda JC. De thuisclub kwam op gelijke hoogte via Bart Biemans en kreeg vervolgens de helpende hand toegestoken van Sofian Akouili, die zijn eigen doelman passeerde. Edwin Gyasi besliste de wedstrijd na ruim een uur (3-1). Brandley Kuwas scoorde in blessuretijd nog voor FC Volendam.