Dave Roelvink wil minder feesten

Dave Roelvink is volgens zijn vader Dries in een neerwaartse spiraal terechtgekomen sinds hij in opspraak raakte. "Dave is een knappe snuiter en een getalenteerd model", aldus Dries. "Eeuwig zonde dat hij de brui heeft gegeven aan zijn modellencarrière. Ik probeer hem zover te krijgen dat hij die opnieuw oppikt", vertelt hij aan Veronica Magazine.

"Dave gaat té vaak stappen op het Leidseplein, komt té laat thuis. Ik erger me daaraan, wil dat hij aan zijn carrière werkt en aan zichzelf. Maar vaak ben ik de halve dag bezig hem uit bed te krijgen." Dave kwam vorig jaar in opspraak toen er na een avondje stappen spullen werden gestolen uit de villa van de Amsterdamse familie Pach. Dave was met vrienden in het huis op uitnodiging van de dochter van de familie. Later lekte bovendien een seksfilmpje uit van de dochter en Dave in een bubbelbad.

De nieuwe realitysoap over de familie Roelvink geeft een inkijkje in het roerige leven van Dries (56) en zijn zoon Dave (20) die een heftige tijd doormaakt. Dave overwoog zelfs te emigreren. "Als het grote publiek een beeld van jou heeft dat niet klopt, geeft dat stress - ik slaap met slaappillen. Even heb ik zelfs overwogen naar het buitenland te verhuizen. Ik dacht: ik kom wel terug als iedereen me vergeten is."

Door mee te doen aan de soap hoopt Dries dat hij Dave een spiegel voor kan houden. Ook hopen vader en zoon dat met De Roelvinkjes het onjuiste beeld dat van Dave is ontstaan, kan worden rechtgezet. Dries: "Mijn zoon is een lieve gozer, geen fouterik. Ja hij is één nacht ergens geweest en betreurt dat, maar daar hoeft hij niet zijn hele leven op afgerekend te worden."

Toch wordt in de serie niet expliciet ingegaan op de gebeurtenissen van afgelopen tijd. "Vanuit juridische gronden en omdat het persoonlijk te zwaar is", aldus Dries. Of en wanneer Dave voor de rechter moet verschijnen is bovendien nog niet zeker, zegt hij.

Voor Dave is de soap zowel confronterend als leerzaam. "Bepaalde beelden waren confronterend om terug te zien. Niks mis met uitgaan, maar ik besef nu dat mijn leven voor 80 procent uit feesten bestaat. Ik wil dat terugbrengen naar 20. Ook ga ik niet langer om met personen die niet goed voor me zijn. Dat ik mezelf wil verbeteren, komt deels door mijn familie. Toen ik op beeld zag hoe alle narigheid hun kwetst, was dat een enorme klap in mijn gezicht."

De Roelvinkjes wordt vanaf 17 februari uitgezonden op RTL 5.