De Vroome naar hoofdtoernooi in Antwerpen

Tennisster Indy de Vroome staat na een knappe overwinning in het hoofdschema van het WTA-toernooi van Antwerpen. De 18-jarige Brabantse klopte nummer 79 van de wereld Katerina Siniakova met 6-0, 4-6 en 7-6(2). Het is de eerste keer dat De Vroome zich via de kwalificaties plaatst voor het hoofdschema van een WTA-toernooi. 

De Vroome speelde een hele goede eerste set en gunde topseed Siniakova geen game (6-0). In de tweede set kwam Siniakova beter in haar spel en pakte tweede set met 4-6. Het werd 4-4 in de derde set en De Vroome wist een break te plaatsen. De Brabantse kon de partij echter niet uitserveren. Het was voor de vierde keer in de partij dat Siniakova een game kon pakken, nadat ze 30-0 achter stond. Een tiebreak moest de beslissing brengen. 

De Vroome pakte direct een minibreak en liep uit naar 5-1. Siniakova pakte nog een punt, maar de tiebreak ging met 7-2 naar De Vroome. Het is de derde keer dat De Vroome haar opwachting maakt in het hoofdschama van een WTA-toernooi. Dit is de eerste keer dat het op eigen kracht heeft gedaan. Vorig jaar kreeg ze een wildcard voor het toernooi im Miami en voor het in Boekarest schoof ze als lucky loser door naar het hoofdschema.

De volgende tegenstandster van De Vroome is nog niet bekend. Haar mogelijke opponentes zijn Dominika Cibulkova, Klara Koukalova, Tsvetana Pironkova en Mona Barthel.