Palermo raakt aansluiting kwijt, Sporting en Benfica in evenwicht

Palermo is er zondagavond niet in geslaagd aansluiting te houden bij de subtop in de Serie A. De ploeg van trainer Giuseppe Iachini verloor bij Internazionale met 3-0. Freddy Guarín en tweemaal Mauro Icardi zorgden voor de doelpunten.

Door de overwinning nadert Inter Palermo tot op één punt. Opvallend genoeg was Palermo tot zondag meer in de race voor de plekken die aan het einde van de rit recht geven op Europees voetbal. Door de nederlaag groeide voor Palermo het gat met de belangrijke zesde plaats naar vier punten. Lazio, dat zesde staat, heeft bovendien nog een duel tegoed.

Inter heeft na 22 wedstrijden precies evenveel punten als AC Milan: 29. Het doelsaldo van Inter is echter net iets beter. De gevallen topclubs uit Milaan staan evenwel tiende en elfde.

Sporting is er in een onderling duel niet in geslaagd de achterstand op stadgenoot Benfica te verkleinen. Het onderlinge vergelijk in het José Alvalade-stadion bleef in evenwicht: 1-1. Gescoord werd er pas vlak voor tijd.

Jefferson had in de 87e minuut als eerste succes. De vijftigduizend toeschouwers konden relatief lang genieten van de 1-0 doordat de scheidsrechter maar niet wilde affluiten. In de vierde minuut van blessuretijd maakte Jardel alsnog gelijk. Ola John stond bij Benfica opnieuw in de basis. Hij maakte halverwege de tweede helft plaats voor Talisca.

Benfica heeft nu vier punten voorsprong op FC Porto, dat Moreirense zaterdag met 2-0 versloeg door goals van Jackson Martinez en Casemiro. Bruno Martins Indi hoefde als reserve het trainingspak niet uit te trekken. Sporting moet zeven punten goedmaken.