Blind voorkomt blamage voor Van Gaal

Voor Manchester United neemt de vrees om Champions League-voetbal mis te lopen serieuze vormen aan. Dankzij Daley Blind werd een blamage tegen West Ham United echter voorkomen.

De verschillen in de top van de Premier League zijn dusdanig klein, dat iedere ploeg de drie punten wekelijks broodnodig heeft om niet af te haken. Zo ook Manchester United, dat de hete adem voelt van onder meer Tottenham Hotspur en Arsenal.

West Ham United verloor vorige week met 2-0 van Liverpool, maar zette daarvoor een goede reeks neer. De oude vorm werd tegen Manchester United weer opgepikt. Cheikhou Kouyaté bracht West Ham kort in de tweede helft op voorsprong.

Trainer Louis van Gaal zag de bui al hangen, zeker omdat zijn ploeg in de minuten die volgden maar geen scherpte in de afronding vergaarde. De coach had verdedigende middenvelder Daley Blind nodig om een blamage te voorkomen.

De Nederlander mikte vlak voor tijd raak vanaf het randje van de zestien meter. Hij redde daarmee een punt voor de Mancunians, die moesten winnen om Southampton bij te benen op de ranglijst van de Premier League.

Uitgerekend Luke Shaw, die vorig seizoen nog bij Southampton speelde, maakte het in de slotminuten nog akelig spannend voor Van Gaal. Hij pakte zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Gelukkig voor de Nederlandse oefenmeester werd niet veel later afgefloten.