N.E.C. Nijmegen baalt van dispensatie Hendrix

Jorrit Hendrix maakt morgenavond onderdeel uit van Jong PSV. De middenvelder maakt bij de beloften van de Eindhovense formatie zijn rentree, omdat de Nederlandse voetbalbond hem daarvoor dispensatie gaf. N.E.C. Nijmegen, de opponent van morgen, is hier absoluut niet blij mee.

"Het is volgens ons volledige willekeur om Hendrix dispensatie te verlenen vanwege het feit dat hij geblesseerd is", aldus Bart van Ingen, algemeen directeur van N.E.C. Nijmegen, op de officiële website van de club. Hendrix speelde voor de winterstop meer dan vijftien officiële duels voor de hoofdmacht van PSV en mag zodoende niet meer met Jong PSV meespelen.

De KNVB gaf Hendrix alsnog dispensatie voor een duel met Jong PSV, zodat hij van zijn blessure kon herstellen. Van Ingen: "In de KNVB reglementen voor dispensatie staat opgenomen dat dit toepasbaar is bij geblesseerde spelers, maar vragen die zich bij mij - en ik denk bij vele andere - meteen opdringen zijn: wanneer is dispensatie dan geoorloofd en wanneer niet? Hoe lang moet een selectiespeler daarvoor geblesseerd zijn? En is dit geoorloofd op elk moment in de competitie, ook bijvoorbeeld in beslissende wedstrijden?"

"Het lijkt er nu op dat de deelname van belofteteams in de Jupiler League een manier om geblesseerde spelers te laten herstellen om een snellere terugkeer naar het eerste te bevorderen. Ons inziens verkiest de KNVB het persoonlijk herstel van één speler boven regels die van invloed zijn op de gehele competitie, namelijk hoeveel wedstrijden een speler al voor het eerste heeft gespeeld."

N.E.C. Nijmegen heeft er bewust voor gekozen om bovenstaand standpunt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong PSV naar buiten te brengen. Op die manier hoopt de ploeg het algemeen belang van de gehele Jupiler League te dienen.