Vrouw klaagt schrijfster 'vijftig tinten grijs' aan

De Amerikaanse Tania Warchol klaagt de schrijfster van het boek Vijftig Tinten Grijs aan. Erika Leonard, schrijfster van het drieluik, ontwikkelde samen met een bedrijf glijmiddel dat voor extreme orgasmes moet zorgen, zoals de hoofdpersoon in het boek ze ook beleeft. De Amerikaanse heeft het product meerdere keren geprobeerd maar het bleek 'niets meer dan een miskoop'.

Warchol heeft nog nooit een orgasme mogen beleven, laat staan een extreem orgasme zoals de verpakking van het middel beweert. E.L. James, pseudoniem voor Leonard, staat op de verpakking garant voor de werking van het 'wondermiddel'. Dat is de reden dat Warchol niet alleen de fabrikant maar ook de schrijfster aanklaagt. Naast een schadevergoeding eist de vrouw ook dat iedereen die de afgelopen jaren de gel gekocht heeft, zijn of haar geld terug krijgt.

Volgens de Amerikaanse is het glibberige middeltje niet alleen een miskoop maar staat het ook verkeerd aangemeld bij de Amerikaanse Gezondheidsinspectie. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of het in combinatie met een condoom gebruikt kan worden, meldt Spitsnieuws.