Atlético vernedert slap Real Madrid

Atlético Madrid heeft de strijd om de Spaanse titel in eigen huis nieuw leven ingeblazen. Aartsrivaal Real Madrid werd vernederd met een 4-0 nederlaag. Door de winst van Atlético is de spanning in de strijd om de Spaanse landstitel weer terug. Met 50 punten heeft nummer drie Atlético nog maar vier punten achterstand op rivaal Real, dat bij een overwinning van FC Barcelona (dat morgen uit speelt bij Bilbao) nog maar een marge van één punt heeft.

In een kolkend Vicente Calderón maakte vanaf het eerste fluitsignaal maar één ploeg aanspraak op de winst: Atlético. De hartstochtelijk voetballende thuisploeg troefde de slapjanussen van Real Madrid op alle fronten af. Zelfs de teruggekeerde superster Cristiano Ronaldo kwam geen moment in het stuk voor. Uit arrogantie en teleurstelling stopte hij in de tweede helft openlijk met actief meevoetballen. Voor zover hij dat voor rust ook al niet deed.

De scherpte van Atlético werd al na veertien minuten bekroond met de openingstreffer. Spits Mario Mand¸ukić legde een lange bal perfect klaar voor de inlopende middenvelder Tiago. Die ramde de bal naar de hoek, waar Iker Casillas in de fout ging.

Sterspeler van de thuisploeg Koke was er toen al uit met een blessure. Hij werd vervangen door Saúl. Het bleek een geluk bij een ongeluk, want nog geen vijf minuten na de 1-0 van Tiago verdubbelde uitgerekend Saúl de voorsprong. Op aangeven van Guilherme Siqueira verschalkte hij Real met een schitterende omhaal. Via de binnenkant van de paal werd het 2-0.

Ook na rust bleef Atlético de baas. Nagenoeg alle duels werden door de thuisploeg gewonnen. Zonder uitzonderingen gaf geen enkele speler thuis bij Real. Zo ook bij de 3-0 van Antoine Griezmann, toen de verdediging opnieuw stond te schutteren. Na voorbereidend werk van uitblinker Saúl hoefde de Fransman de bal alleen nog maar binnen te lopen.

De vernedering van Real werd compleet toen Mandzukic op aangeven van invaller Fernando Torres de 4-0 tegen de touwen kopte. De elf Koninklijke zagen het gelaten aan, maar weten donders goed dat de titelstrijd weer helemaal open ligt.