Darter Lewis wint eerste UK Open qualifier

Michael van Gerwen is er vrijdag niet in geslaagd het eerste kwalificatietoernooi voor de UK Open te winnen. De Brabantse darter moest het in de finale ondanks een gemiddelde score van 106,5 per beurt afleggen tegen Adrian Lewis: 1-6. De Engelsman kwam evenals donderdag bij de start van de Premier League uitzonderlijk goed voor de dag. Jackpot verdiende in Wigan 10.000 pond, bijna 13.500 euro.

Vincent van der Voort strandde in de kwartfinale door toedoen van Mark Webster (3-6). Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen verloren in de vierde ronde van respectievelijk Brendan Dolan (5-6) en Johnnie Haines (3-6). Phil Taylor deed niet mee, ruim 250 andere PDC'ers wel.

De UK Open wordt ookwel de FA Cup of Darts genoemd aangezien de loting niet plaatsvindt op basis van de ranking maar volledig willekeurig is. De eindronde van het toernooi vindt volgende maand in Minehead plaats (6-8 maart). Verleden jaar was het Lewis die zichzelf tot UK Open kampioen kroonde door in de finale Terry Jenkins te verslaan.