Engeland opent Six Nations met zege op Wales

De rugbyers van Engeland hebben hun eerste duel in de Six Nations weten te winnen. In Cardiff werd thuisploeg Wales met 16-21 verslagen.

De thuisploeg vloog uit de startblokken en leidde na zeven minuten met 10-0. Rhys Webb scoorde een try en Leigh Halfpenny schoot een conversie en penalty tussen de palen. De Engelsen knokten zich echter terug in de wedstrijd, al stonden ze bij rust nog wel met 16-8 achter.

Jonathan Joseph bracht snel na de rust de spanning helemaal terug met een try. George Ford schoot de Engelsen vervolgens naar de winst door de conversie en twee strafschoppen te benutten.

De geboren Nederlander Tim Visser, die vorig jaar de Six Nations moet overslaan vanwege een beenbreuk, komt zaterdag met Schotland in actie tegen Frankrijk. Titelverdediger Ierland speelt tegen Italië.