De Boer: "Dit is een zware domper"

Ajax lijkt de landstitel uit het hoofd te moeten zetten. Trainer Frank de Boer durfde het woord 'crisis' na afloop van de 0-1 nederlaag tegen AZ in de mond te nemen.

De achterstand op PSV is twaalf punten. De titel is nu verder weg dan ooit: "Natuurlijk is dit een soort van crisis", sprak hij na afloop tegenover FOX Sports. De Amsterdammers verloren zondag ook al van Vitesse en een week daarvoor werd het 0-0 tegen Feyenoord.

"We hebben nu twee keer op rij verloren en dat zijn we niet gewend. Dan kun je het woord crisis in de mond nemen. Dit is een zware domper, maar ik heb wel dingen gezien waar we op voort kunnen borduren", concludeerde de oefenmeester van de Amsterdammers.

De keuzeheer zag in de eerste helft een vrij aardig Ajax. In de rust had De Boer hoop op een goede afloop. Hij genoot zelfs bij vlagen, zo vertelde hij. Na de theepauze ging het echter helemaal mis voor Ajax. Verdediger Niklas Moisander kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel.

De Boer noemde dat moment, na een uur spelen in de wedstrijd, een breekpunt in de wedstrijd. PSV is vooral de lachende derde. De Eindhovenaren wonnen woensdag NAC Breda (0-2). PSV heeft na 21 wedstrijden 55 punten. Ajax heeft er nu 43. PEC Zwolle volgt op de derde plaats met 39 punten.