Caterham toch in de uitverkoop

Renstal Caterham keert dit seizoen niet meer terug in de Formule 1. De bewindvoerders van het noodlijdende raceteam hebben een veiling aangekondigd waar onder meer de bolides van 2014 te koop worden aangeboden. De eerste veiling vindt plaats op 11 maart, enkele dagen voor de openingsrace van het seizoen, de Grand Prix van Australië.

Caterham kwam vorig jaar oktober tijdens het seizoen in grote geldnood en moest acuut onder curatele. Het team miste de twee voorlaatste grandprixraces, maar kon dankzij een inzamelingsactie onder autosportfans en sponsors wel aan de laatste race in Abu Dhabi meedoen.

Curator Finbarr O'Connell bleef de afgelopen maanden geloven in een nieuwe koper voor het team. "Zolang er mensen zijn die serieuze interesse tonen, draai ik de deur nog niet in het slot", liet hij vorige maand nog weten. Die hoop is nu wel vervlogen. Het team deed in 2010 zijn intrede in de koningsklasse, maar wist al die jaren geen enkel WK-punt te scoren. In 2013 was de Nederlander Giedo van der Garde een van de vaste rijders.

Heb je interesse in een of meer onderdelen van de boedel van Caterham? Dan kun je hier een kijkje nemen.