Nieuwe Force India pas bij derde wintertest

De problemen bij het Formule 1-team Force India lijken groot te zijn. Vice-teambaas Bob Fernley heeft aan Autosport gemeld dat de nieuwe VJM08 waarschijnlijk pas bij de derde wintertest in Barcelona zal gaan debuteren. Bij de komende wintertest in Barcelona gaat de auto van vorig jaar gebruikt gaan worden.

Fernley: "Gezien de hoeveelheid werk die we nog te doen hebben, lijkt het erop dat het erg moeilijk wordt om de eerste testweek in Barcelona te halen. Iedereen loopt zich het vuur uit de sloffen om het voor elkaar te krijgen, maar het meest waarschijnlijke scenario is dat de VJM08 tijdens de derde test debuteert." Tussen 19 en 22 februari zal de oude auto in Barcelona rijden met de 2015-banden.

Force India zou er volgens de geruchten slecht voor staan en de eerste race van het seizoen in Australië dreigen te missen. Volgens Fernley klopt dit niet. "Daar is geen sprake van. Het klopt dat we testtijd zullen missen, maar we zijn straks gewoon van de partij bij de seizoensopener in Australië." Wel erkent hij dat juist in dit deel van het jaar de uitgaven het hoogste liggen en dat de afhankelijkheid van de diverse leveranciers hoog is. Nog niet alle onderdelen voor de VJM08 zijn op dit moment geleverd. "Maar we zijn al wel bezig met het construeren van de VJM08 en het chassis is ook al afgeleverd."