Clasie: "Tweede plek maar vergeten"

Feyenoorder Jordy Clasie rekent na de 3-1 nederlaag in Heerenveen, niet meer op een tweede plaats in de competitie. Door het verlies tegen SC Heerenveen staat de club uit Rotterdam nu vijf punten achter op Ajax. De Amsterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld, en kunnen morgenavond het gat op acht punten brengen. Een plek achter koploper PSV, lijkt volgens Clasie bijna onmogelijk.

"Je hebt altijd een doel, maar ik denk dat we nu niet over de tweede plek hoeven te praten. Dat is ook niet realistisch, want dan moet je zulke wedstrijden winnen", vertelt de middenvelder tegenover FOX Sports.

Volgens de voetballer blijft een tweede stek altijd in het achterhoofd zitten, ondanks zo’n puntenachterstand. "Je bent de nummer drie en natuurlijk ben je dan op jacht naar plek twee. Maar dat is nu niet het allerbelangrijkste. We moeten eerst met beide benen op de grond komen", zegt de Feyenoord-aanvoerder.

Clasie denkt dat het verlies onnodig was en het resultaat van persoonlijke missers. "We zijn ge-killed op eigen fouten. In de eerste helft was er weinig aan de hand, hadden wij de controle en bepaalden wij het tempo. Maar dan valt de 1-1 en weet je dat zij gaan komen. Dat hebben we aan onszelf te wijten. We hebben het verloren op slordigheden en de counter", stelt hij vast.

Er was volgens de captain van Zuid-Hollanders iets vreemds aan de hand met zijn team. "Of dit een off-day was? Ik denk het wel. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was te groot. We verloren veel duels, waren overal een stapje te laat. Daardoor hebben we verloren", denkt Clasie.